HOITO OHJEET

KASHMIR-TUOTTEEN HOITO-OHJEET

Niin kuin mikä tahansa villalaji myös kashmirvilla vaatii hoitoa. Kashmirvilla on ylellistä ja erittäin pehmeää, huokoista materiaalia, joka lämmittää aivan eri lailla kuin mikään muu villa-tuote. Hoito pitää olla erityisen herkkää ja helläkätistä;  vääränlainen hoito voi johtaa kashmir-tuotteen kutistumiseen tai huovuttumiseen.

Kashmir-tuote säilyttää alkuperäiset ominaisuutensa parhaiten, jos hoidat sitä pääasiassa vain tuulettamalla käytön jälkeen. Säilytä kashmir-tuotteita viikattuna vaatekaapissa, jotta se säilyttää muotonsa.

Kashmir-tuotteiden pesulapussa suositellaan vain kuivapesua, koska silloin riski on aina pesijällä itsellään, ei valmistajalla. Tämä on siis varotoimenpide. Itse olen niitä pessyt käsin, ja siltä varalta että sinäkin niin teet, annan muutaman ohjeen tässä.

Älä ikinä pese kashmir-tuotteita yli 20 C lämpötiloissa, muutoin tuote saattaa muuttaa koostumusta kutistumalla ja/tai huovuttumalla. Jos päätät pestä neuleen pesukoneessa, käytä käsipesuohjelmaa/villapesua, jossa pesulämpötila on korkeintaan 20 C ja laita tuote mielellään pesupussissa koneeseen. Käytä kashmir-tai villatuoteille tarkoitettua pesu ainetta. Älä IKINÄ kuivaa kashmir-tuotetta kuivausrummussa, tai suorassa auringon valossa! Herkkä 100% Kashmir ei tarvitse silitystä, eikä sitä myöskään suositella.

Suosittelen kuitenkin pesemään kashmir-tuotteen käsin, väljässä vedessä huljuttaen. Käytä mieluiten nestemäistä kashmir-tuotteille tarkoitettua pesuainetta. Älä puristele tuotetta pestessä tai puristele vettä siitä pois käsin, vaan painele liika vesi hellästi pois esim. pyyheliinalla, muotoile vaate ja aseta se kuivumaan vaaka-asentoon esimerkiksi kuivaustelineen päälle.

Kashmir-tuotteen pinnalle  tulee nukkaa käytössä; se kuuluu kashmir-villan ominaisuuksiin. Nukkaa voit poistaa kovalla tasaisella alustalla, hellävaraisesti harjaamalla tuotetta hyvin pehmeällä harjalla tai ihan erityisellä nukka-kammalla/harjalla! Markkinoilla on myös paristokäyttöisiä nukka-imureita, niitä käyttäessä ole erityisen varovainen, koska jos Kashmir on hyvin ohutta, on vaara että se imeytyy imuriin kiinni! En suosittele myöskään nyppimään nukkaa käsin.