Isot kuvat

PASHMINAT: Nepalista tuodaan eniten käsintehtyjä Kashmir tuotteita. Kashmir on hienon hienoa yli 2500 metrin korkeudessa elävien Chashmere vuohien alusvillan kuitua. Viileissä ilmastoissa kašmirvuohi kasvattaa talven varalle erityisen lämpimän alusvillan, jonka se ravistelee yltään lämpimän kevään saapuessa. Vuohipaimenet keräävät osan villasta maasta, ja osittain tätä alusvillaa harjataan vuohesta. Kashmir-villa on moninkertaisesti lämpimämpää kuin lampaan villa. Kashmir-villan rakenne rakenne on sellainen että se ei päästä kehon omaa lämpöä ”karkaamaan” samassa määrin kuin lampaan villa.

Yksi eläin tuottaa vuodessa vain noin 500 grammaa käyttökelpoista kuitua, jonka seulominen vie suuresti aikaa. Tästä määrästä vain 150 grammaa on korkealaatuista aluskarvaa, joka on päälliskarvaa hienompaa –  tämä selittää suurimmaksi osin hintaerot eri vaatteiden välillä. Jotta vuohen tuottama kuitu määriteltäisiin kashmiriksi, tulee sen olla alle 18,5 mikrometriä leveydeltään ja 3,175 senttiä pituudeltaan. Maailmanlaajuinen villatuotanto on vuodessa noin 1,3 miljoonaa tonnia, mistä puhtaan kashmir-villan osa on vain noin 6 500 tonnia. Kysyntä kašmirille on loputon, tuotanto taas rajattu – tässä toinen syy kashmir villan korkealle hinnalle.

Minun verkkokaupassa on myynnissä kashmir-silkki ja 100% kashmir-tuotteita, jotka tulevat Nepalista minulle kansainvälisesti tunnetulta, lukuisia kertoja palkitulta valmistajalta, joka on vuodesta toiseen ollut yksi maan top pashmina tuottaja ja kashmir tuotteiden maasta viejä. Jokin aika sitten tämä valmistaja sai maailman laatu komitean palkinnon Pariisissa!  Valmistaja keskittyy shawlien, huivien ja pashminoiden ja peitteiden tekemiseen, mutta valmistaa myös neuleita. Yritys on ylläpitänyt loistavaa laatua ja korkealaatuista palvelua vuodesta toiseen. Laatua johon voi luottaa, sitä haluan tarjota teille!