Miten kaikki alkoi

Minulla on ehkä maailman herkin kurkku ja niska vedolle ja viimalle. Siitä syystä minulla on aina ensimmäisenä syksyllä ja viimeisenä keväällä-huivi kaulassa! Olin etsinyt pitkään itselleni kaunista ja laadukasta pashmiinaa, joka kestäisi aikaa ja olisi luonnon materiaaleista tehty. Takana oli siis monia hutiostoksia ennenkuin löysin ”sen oikean”; kauniisti hohtavan, lämpimän ja käytössä aina vaan mukavammaksi muuttuvan pashminan. Palasin sinne mistä olin huivin ostanut ja sain lisää tietoa siitä, mistä pashmiinat on tehty, ja mikä ero on hyvä-ja huonolaatuisissa pashminoissa, sekä mistä sen huomaa. Aluksi ostin joitakin pashminoita tältä jälleenmyyjältä. Ystävät pääsivät koekäyttämään ja ihastumaan huiveihin. Syntyi ajatus, että mitäs jos…Otin suoraan yhteyttä aiemmin jälleenmyyjältä ostamieni pashminoiden valmistajaan Nepaliin. Siitä tämä sitten lähti…ajatus verkkokaupasta..

Kirsi Lainela
PASHMINAT
Pashmina ei ole villaa, vaan markkinanimi 100% Kashmir tai Kashmir-silkki sekoitteesta valmistetulle huiville. Silkki tuo kauniin hehkun huiviin, ja Kashmir pehmeyden ja lämmön.
 Kashmir-villa on Tiibetin tai Intian Ladakhin alueen kylmässä vuoristoilmastossa elävän Chyangra-vuohen villaa. Kashmere villa on hienompaa ja pehmeämpää kuin muut villalaadut ja sen lämmöneristävyys on omaa luokkaansa.
Aidot Kasmir tai Kashmir-silkki pasminat tehdään käsin perinteisellä tekniikalla. Yhden shaalin valmistukseen saattaa yhdeltä ihmiseltä mennä 3-6kk. Siksi ne uniikkeja, eikä niitä voi kopioda esim. sarjatuotannolla Kiinassa.
Aidon Kashmir-pashminan tuntee siitä, että se pysäyttää viileän ja kylmän, antaen iholle lämpimän tunteen joka säällä.